Συμβουλές για μια άριστη Πτυχιακή.

Έχουμε φτάσει στο τέλος των σπουδών μας και το μόνο που μας απασχολεί είναι να ολοκληρώσουμε μια σωστά δομημένη πτυχιακή εργασία. Στο άρθρο αυτό θα δώσουμε μερικές συμβουλές για να συγγράψετε μια άριστη πτυχιακή.

Δεν θα αναφερθώ στους λόγους να απευθυνθείτε σε ειδικούς για εκπόνηση άλλα στην περίπτωση που θέλετε να γράψετε ένα δικό σας κείμενο.

Bέβαια κανείς δεν μας έχει καθοδηγήσει σωστά πως θα ολοκληρώσουμε το εν λόγω επιχείρημα.Πολλά μπορούμε να γράψουμε και έχουν βγει ολόκληρα βιβλία για την συγγραφή μιας πτυχιακής ωστόσο εμείς θα αρκεστούμε στα ποιο απλά.

1.Σωστή επιλογή θέματος.Πολλοί καθηγητές μας πλασάρουν έτοιμα θέματα για να επιλέξουν οι φοιτητές.Καλό είναι να είμαστε επιλεκτικοί σε αυτό που θα επιλέξουμε η ακόμα καλύτερα να ετοιμάσουμε εμείς ένα θέμα και να το προτείνουμε στον καθηγητή.

2.Αφού έχουμε κατανοήσει το θέμα μας ,ψάξιμο κατάλληλης βιβλιογραφίας.Είναι σημαντικό για μια πτυχιακή εργασία να βρούμε μια καλή βιβλιογραφία γιατί με βάση αυτή θα γράψουμε το κείμενο μας.Μια συμβουλή να βρούμε ξένη βιβλιογραφία γιατί υπάρχει περισσότερο υλικό.

Εδώ οι 11 καλύτερες μηχανές αναζήτησης

3.Δομή της πτυχιακής .Ξεκινάμε με το θεωρητικό μέρος και προσεκτική συγγραφή.Πρέπει να προσέξουμε την σύνδεση μεταξύ παραγράφων -Κεφαλαίων και να υπάρχει μια λογική σειρά.

4.Το δύσκολο μέρος.Αν η εργασία σας έχει πρακτικό μέρος-στατιστική ανάλυση θα πρέπει να γίνει προσεκτική εισαγωγή δεδομένων και κατάλληλη στατιστική ανάλυση.

5.Συγγραφή αποτελεσμάτων-συμπεράσματα.

Γενικός έλεγχος.

Περισσότερα δείτε εδώ

Αυτά είναι τα βασικά που πρέπει να προσέξει ο σπουδαστής κατα την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας.Φυσικά υπάρχουν αρκετά ακόμα πράγματα για να κάνουμε την πτυχιακή μας τέλεια.Μπορείτε να μας ρωτήσετε περισσότερα στο [email protected] η στην φόρμα επικοινωνίας.

Καλη επιτυχια!

Σας Αρεσει το αρθρο?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Σχετικά Άρθρα

άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Πώς βγάζω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Η ημέρα που θα αποκτήσεις το πτυχίο σου πλησιάζει και η ανυπομονησία για να βγεις στην αναζήτηση εργασίας και να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες είναι έντονη. Έχεις ονειρευτεί χιλιάδες φορές, από τότε που πρωτοεισήλθες στο πανεπιστήμιο, τη στιγμή που όλοι θα

Read More »
ΑΣΠΑΙΤΕ

Τι παρέχει η ΑΣΠΑΙΤΕ και τι είναι;

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γνωστή ως ΑΣΠΑΙΤΕ, αποτελεί έναν φωτεινό πύργο για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με την ποικιλία προγραμμάτων σπουδών της, την πρακτική εμπειρία που προσφέρει και τη στοχευμένη υποστήριξη προς τους φοιτητές της, η ΑΣΠΑΙΤΕ διαδραματίζει έναν

Read More »
Διπλωματική εαπ

Διπλωματική Στο ΕΑΠ: Ο Πλήρης Οδηγός για την Επιτυχία

Table of Contents Εισαγωγή Η διπλωματική εργασία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής πορείας και αποτελεί μια πρόκληση που αξίζει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και συνέπεια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βασικά βήματα και τις σημαντικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν

Read More »
πτυχιακή στα αγγλικά

Γιατί να Γράψετε την Πτυχιακή Εργασία σας στα Αγγλικά.

Table of Contents Εισαγωγή Η συγγραφή μιας πτυχιακής εργασίας είναι μια σημαντική και πολύτιμη εμπειρία για κάθε φοιτητή. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, η πτυχιακή εργασία αποτελεί συχνά το κύριο μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματος και απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση.

Read More »
Διπλωματική

Τι είναι η διπλωματική εργασία & γιατί είναι σημαντική

Ένα από τα καθήκοντα των φοιτητών σε μια εκπαιδευτική ιδρυματική μονάδα είναι η σύνταξη της διπλωματικής εργασίας προ της ολοκλήρωσης του τελευταίου εξαμήνου των σπουδών τους. Ωστόσο, πολλοί πρωτοετείς φοιτητές δεν γνωρίζουν επαρκώς πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Εάν ανήκεις σε αυτήν την

Read More »
skyscanner

Skyscanner

Γιατί να την επιλέξετε και τι είναι; Αν εξαντλήθηκες από το συνεχές ψάξιμο για προσιτά αεροπορικά εισιτήρια χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις έναν ευκολότερο τρόπο περιηγήσεων στον κόσμο των πτήσεων. Θέλεις να βρίσκεις ανέμελα τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια;

Read More »