Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο-ΕΑΠ Πόρταλ

eap portal

Τι είναι το ΕΑΠ Πόρταλ

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) , του οποίου η λειτουργία βασίζεται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, βελτιώνει διαρκώς τις υπηρεσίες του και τις τεχνολογίες που υποστηρίζουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση μαθημάτων. Στα πλαίσια αυτά, έχει διαμορφώσει την Εκπαιδευτική του Πύλη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σπουδαστών του μέσα από ένα φιλικό και εύκολα διαχειρίσιμες πλατφόρμες .

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στέκεται στην προεξοχή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, συνεχώς εξελίσσοντας τις υπηρεσίες του και υιοθετώντας προηγμένες τεχνολογίες που υποστηρίζουν την απομακρυσμένη παρακολούθηση μαθημάτων. Με τον στόχο να καλύψει τις ανάγκες των σπουδαστών του, το ΕΑΠ έχει διαμορφώσει την Εκπαιδευτική Πύλη του με τρόπο που προσφέρει ένα φιλικό και εύκολα διαχειρίσιμο περιβάλλον.

Το EAP Portal (http://portal.eap.gr/) αποτελεί το επίκεντρο της εκπαιδευτικής εμπειρίας, παρέχοντας στους φοιτητές τη δυνατότητα να περιηγηθούν σε πληθώρα υπηρεσιών. Στις Υπηρεσίες Μητρώου και Οργανωτικά Στοιχεία, η πρόσβαση γίνεται με τους κωδικούς που διαθέτει κάθε σπουδαστής, επιτρέποντάς του να επεξεργαστεί τα προσωπικά του δεδομένα, να ενημερωθεί για τις Θεματικές Ενότητες, να ελέγξει τη βαθμολογία του και να λάβει πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση των μαθημάτων που παρακολουθεί. Με μια απλή επίσκεψη στον σύνδεσμο http://open.eap.gr, οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε αυτές τις ουσιαστικές υπηρεσίες.

Στο πεδίο των Ηλεκτρονικών Χώρων Εκπαιδευτικής Διαδικασίας, που είναι προσβάσιμος μέσω του http://study.eap.gr, οι σπουδαστές μπορούν να υποβάλλουν τις γραπτές εργασίες τους. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΒΑΣΙΣ παρέχει υποστήριξη για τη διαδικασία της υποβολής εργασιών, διασφαλίζοντας αυστηρό έλεγχο λογοκλοπής και παράδοση εντός των προθεσμιών που ορίζει το ΕΑΠ. Επιπλέον, παρέχεται επιπρόσθετο υλικό που ενισχύει την κατανόηση της ύλης και ενισχύει την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Υπηρεσία τηλεδιασκέψεων, που εκτελείται μέσω του http://centra.eap.gr/, αποτελεί την εικονική τάξη του ΕΑΠ. Επιτρέπει στους φοιτητές να παρακολουθούν τηλεδιασκέψεις σε πραγματικό χρόνο και να συμμετέχουν δραστήρια. Με τη δυνατότητα αμφίδρομης ήχο-βίντεο διάσκεψης, online ερευνών και παρουσίασης εμπλουτισμένου υλικού, οι φοιτητές συμμετέχουν σε μια προηγμένη διαδραστική εκπαιδευτική διαδικασία.

Στο κεντρικό πορταλ του ΕΑΠ, το Αποθετήριο Ψηφιακού Διδακτικού Υλικού (http://apothesis.eap.gr/) προσφέρει πλούσιο υλικό για κάθε Θεματική Ενότητα. Από Οδηγούς Σπουδών και Εναλλακτικό Διδακτικό μέχρι μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες, οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε ουσιαστικό υλικό για την εκπόνηση των μαθημάτων τους.

Το ΕΑΠ, μέσω της Εκπαιδευτικής Πύλης και των συνδεδεμένων υπηρεσιών, παρέχει ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό περιβάλλον που υποστηρίζει την πρόοδο των σπουδαστών με φιλικό, προηγμένο, και αποτελεσματικό τρόπο.

Σας Αρεσει το αρθρο?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Σχετικά Άρθρα

άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Πώς βγάζω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Η ημέρα που θα αποκτήσεις το πτυχίο σου πλησιάζει και η ανυπομονησία για να βγεις στην αναζήτηση εργασίας και να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες είναι έντονη. Έχεις ονειρευτεί χιλιάδες φορές, από τότε που πρωτοεισήλθες στο πανεπιστήμιο, τη στιγμή που όλοι θα

Read More »
ΑΣΠΑΙΤΕ

Τι παρέχει η ΑΣΠΑΙΤΕ και τι είναι;

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γνωστή ως ΑΣΠΑΙΤΕ, αποτελεί έναν φωτεινό πύργο για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με την ποικιλία προγραμμάτων σπουδών της, την πρακτική εμπειρία που προσφέρει και τη στοχευμένη υποστήριξη προς τους φοιτητές της, η ΑΣΠΑΙΤΕ διαδραματίζει έναν

Read More »
Διπλωματική εαπ

Διπλωματική Στο ΕΑΠ: Ο Πλήρης Οδηγός για την Επιτυχία

Table of Contents Εισαγωγή Η διπλωματική εργασία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής πορείας και αποτελεί μια πρόκληση που αξίζει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και συνέπεια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βασικά βήματα και τις σημαντικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν

Read More »
πτυχιακή στα αγγλικά

Γιατί να Γράψετε την Πτυχιακή Εργασία σας στα Αγγλικά.

Table of Contents Εισαγωγή Η συγγραφή μιας πτυχιακής εργασίας είναι μια σημαντική και πολύτιμη εμπειρία για κάθε φοιτητή. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, η πτυχιακή εργασία αποτελεί συχνά το κύριο μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματος και απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση.

Read More »
Διπλωματική

Τι είναι η διπλωματική εργασία & γιατί είναι σημαντική

Ένα από τα καθήκοντα των φοιτητών σε μια εκπαιδευτική ιδρυματική μονάδα είναι η σύνταξη της διπλωματικής εργασίας προ της ολοκλήρωσης του τελευταίου εξαμήνου των σπουδών τους. Ωστόσο, πολλοί πρωτοετείς φοιτητές δεν γνωρίζουν επαρκώς πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Εάν ανήκεις σε αυτήν την

Read More »
skyscanner

Skyscanner

Γιατί να την επιλέξετε και τι είναι; Αν εξαντλήθηκες από το συνεχές ψάξιμο για προσιτά αεροπορικά εισιτήρια χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις έναν ευκολότερο τρόπο περιηγήσεων στον κόσμο των πτήσεων. Θέλεις να βρίσκεις ανέμελα τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια;

Read More »