10 συμβουλές για τη διαχείριση του χρόνου και των Πανεπιστημιακών εργασιών!

Χρόνος και πανεπιστημιακές εργασίες

Οι άνθρωποι ξεκινούν το πανεπιστήμιο με σημαντικές δεσμεύσεις ή προτεραιότητες εκτός από τις σπουδές. Η επιτυχής διαχείριση των προτεραιοτήτων και των υποχρεώσεών σας απαιτεί μια οργανωμένη προσέγγιση τόσο στη διαχείριση του χρόνου όσο και στη διαχείριση εργασιών.

  1. Σκεφτείτε την τρέχουσα προσέγγισή σας στη διαχείριση του χρόνου και των εργασιών

Σκεφτείτε για το πώς συνήθως διαχειρίζεστε το χρόνο στην καθημερινή σας ζωή. Η επίγνωση των συνηθειών σας (τόσο καλές όσο και κακές), οι προτιμήσεις, τα δυνατά σημεία και οι αδυναμίες σας βοηθούν να εντοπίσετε στρατηγικές για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το χρόνο σας. Αναρωτηθείτε πώς αισθάνεστε για την τρέχουσα προσέγγισή σας σε μια πανεπιστημιακή εργασία ;

Είναι αγχωτικό, παρακινητικό, επαρκές; Υπάρχουν πτυχές που θα θέλατε να βελτιώσετε;

2. Προσδιορισμός απαιτήσεων

Οι πιο επιτυχημένοι φοιτητές είναι εκείνοι που έχουν ισορροπημένη ζωή. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνουν χρόνο κάθε εβδομάδα για δραστηριότητες όπως η μελέτη και η εργασία σε αναθέσεις, καθώς και αμειβόμενη εργασία, , ύπνος, άσκηση, απόλαυση χόμπι και χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους.

3. Δώστε προτεραιότητες

Μόλις εντοπίσετε τις απαιτήσεις της πανεπιστημιακής εργασίας ,αποφασίστε τι είναι ευέλικτο και τι όχι. Δοκιμάστε να κατηγοριοποιήσετε εργασίες με σειρά σπουδαιότητας .

Οι φοιτητικές εργασίες που είναι υψηλής σημασίας θα πρέπει πραγματικά να συμπεριληφθούν στον προγραμματισμό σας .Τέλος αφήστε τις φοιτητικές εργασίες που είναι χαμηλής σημασίας στο τέλος τις λίστας σας!

4.Σπάστε τις φοιτητικές εργασίες σε μικρότερες

Μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να ξεκινήσετε με μεγαλύτερες φοιτητικές εργασίες, καθώς ο όγκος της εργασίας που απαιτείται μπορεί να φαίνεται μεγάλος. Για να το κάνετε πιο εύχρηστο, δοκιμάστε να χωρίσετε εργασίες σε μικρότερα κομμάτια .

5. Μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε το χρόνο σας μελετώντας όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και αποδοτικά. Οι καλύτεροι μέγιστοι χρόνοι συγκέντρωσης: πρωί, απόγευμα ή βράδυ. Τα χρονικά αυτά όρια που έχετε στη διάθεσή σας προγραμματίστε τα εντός των χρόνων συγκέντρωσής σας λαμβάνοντας υπόψη το οικογενειακό σας περιβάλλον.

6. Χρήση εργαλείων σχεδιασμού

Τα εργαλεία αυτά σας βοηθούν να οργανώσετε τις φοιτητικές σας εργασίες καλύτερα. Τόσο οι διαδικτυακές όσο και οι έντυπες εκδόσεις είναι αποτελεσματικές – εξετάστε ποια θα λειτουργούσε καλύτερα για εσάς.

Δείτε εδώ

7. Μην αναβάλλετε πράγματα!

Συχνά, το χειρότερο είναι η ανησυχία που σχετίζεται με την πανεπιστημιακή σας εργασία και πως θα την κάνετε . Η αναβλητικότητα μπορεί να είναι ο τρόπος σου να πεις, “Δεν ξέρω πώς να ξεκινήσω”. Μπορεί να μην είναι τεμπελιά – μπορεί να έχει να κάνει περισσότερο με την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων. Πρέπει όμως να προσπαθήσετε!

8. Κίνητρα!

Πολλοί φοιτητές δυσκολεύονται να αποκτήσουν κίνητρα κατά τη διάρκεια των σπουδών τους και ο χρόνος και η διαχείριση των εργασιών τους παραπαίει μαζί με αυτό. Μερικές φορές αυτό οφείλεται στην έλλειψη ενδιαφέροντος, ενώ άλλες φορές μπορεί να σχετίζεται με δυσκολία. Η έλλειψη κινήτρων και αναβλητικότητας είναι συχνά αλληλένδετη: όταν χάνετε κίνητρα, βρίσκετε επίσης τον εαυτό σας διακεκομμένο από οτιδήποτε και όλα όσα μπορεί να σας απομακρύνουν από τη μελέτη.

9. Ενημερώστε τους φίλους σας για το πρόγραμμά σας

Μερικές φορές αυτό σημαίνει να λες “όχι” στους φίλους, στην οικογένεια ή στις υπερωρίες στην εργασία: πρόκειται για προτεραιότητα. Συζητήστε το χρονοδιάγραμμα των σπουδών σας με τους φίλους και την οικογένειά σας, τοποθετήστε το χρονοδιάγραμμα στο ψυγείο ή δώστε τους ένα αντίγραφο. Αυτό μπορεί να τους κάνει να συνειδητοποιήσουν τις απαιτήσεις στη ζωή σας και να τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις προτεραιότητές σας.

10. Ανάπτυξη σωστού τρόπου μελέτης

Η καθιέρωση ενός προτύπου μελέτης μπορεί να σας βοηθήσει να μπείτε σε μια ρουτίνα διαβάσματος . Αυτό σας επιτρέπει να αισθάνεστε έχετε περισσότερο έλεγχο (ο οποίος θα πρέπει να σας βοηθήσει με την αναβλητικότητα), να προσαρμόσετε όλες τις απαιτούμενες εργασίες του Πανεπιστημίου σας στον διαθέσιμο χρόνο και να μεγιστοποιήσετε τη χρήση του χρόνου σας. Ένας τρόπος για να ξεπεραστούν τα ζητήματα είναι η καθιέρωση μιας ρουτίνας.

Σας Αρεσει το αρθρο?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Σχετικά Άρθρα

άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Πώς βγάζω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Η ημέρα που θα αποκτήσεις το πτυχίο σου πλησιάζει και η ανυπομονησία για να βγεις στην αναζήτηση εργασίας και να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες είναι έντονη. Έχεις ονειρευτεί χιλιάδες φορές, από τότε που πρωτοεισήλθες στο πανεπιστήμιο, τη στιγμή που όλοι θα

Read More »
ΑΣΠΑΙΤΕ

Τι παρέχει η ΑΣΠΑΙΤΕ και τι είναι;

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γνωστή ως ΑΣΠΑΙΤΕ, αποτελεί έναν φωτεινό πύργο για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με την ποικιλία προγραμμάτων σπουδών της, την πρακτική εμπειρία που προσφέρει και τη στοχευμένη υποστήριξη προς τους φοιτητές της, η ΑΣΠΑΙΤΕ διαδραματίζει έναν

Read More »
Διπλωματική εαπ

Διπλωματική Στο ΕΑΠ: Ο Πλήρης Οδηγός για την Επιτυχία

Table of Contents Εισαγωγή Η διπλωματική εργασία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής πορείας και αποτελεί μια πρόκληση που αξίζει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και συνέπεια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βασικά βήματα και τις σημαντικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν

Read More »
πτυχιακή στα αγγλικά

Γιατί να Γράψετε την Πτυχιακή Εργασία σας στα Αγγλικά.

Table of Contents Εισαγωγή Η συγγραφή μιας πτυχιακής εργασίας είναι μια σημαντική και πολύτιμη εμπειρία για κάθε φοιτητή. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, η πτυχιακή εργασία αποτελεί συχνά το κύριο μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματος και απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση.

Read More »
Διπλωματική

Τι είναι η διπλωματική εργασία & γιατί είναι σημαντική

Ένα από τα καθήκοντα των φοιτητών σε μια εκπαιδευτική ιδρυματική μονάδα είναι η σύνταξη της διπλωματικής εργασίας προ της ολοκλήρωσης του τελευταίου εξαμήνου των σπουδών τους. Ωστόσο, πολλοί πρωτοετείς φοιτητές δεν γνωρίζουν επαρκώς πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Εάν ανήκεις σε αυτήν την

Read More »
skyscanner

Skyscanner

Γιατί να την επιλέξετε και τι είναι; Αν εξαντλήθηκες από το συνεχές ψάξιμο για προσιτά αεροπορικά εισιτήρια χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις έναν ευκολότερο τρόπο περιηγήσεων στον κόσμο των πτήσεων. Θέλεις να βρίσκεις ανέμελα τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια;

Read More »