10 Λάθη του βιογραφικού

βιογραφικό

Το βιογραφικό παίζει σημαντικό ρόλο για την εύρεση εργασίας. Συμπερασματικά το 90% των βιογραφικών που λαμβάνουν οι εργοδότες καταλήγουν στον κάλαθο των αχρήστων. Πάμε να δούμε τι πρέπει να κάνουμε για να είμαστε στο 10 % της επιτυχίας.

  1. Oρθογραφικά και συντακτικά λάθη. Ίσως το ποιο αδικαιολόγητο λάθος και μπορεί να καταστρέψει το βιογραφικό μας. Ο εργοδότης το λαμβάνει ως προχειρότητα κάτι που δεν θα ήθελε να έχει κάποιος υπάλληλος του.
  2. Χρονολογική σειρά. Είναι σημαντικό τόσο οι τίτλοι σπουδών άλλα και τα υπόλοιπα περιεχόμενα του βιογραφικού να αναφέρονται με χρονολογική σειρά από την ποιο πρόσφατη προς την ποιο παλαιά.
  3. Επικαιροποίηση περιεχομένων. Πρέπει να το ανανεώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ανάλογα την εργασιακή σας πορεία και εξέλιξη
  4. Περιττές πληροφορίες. Δεν χρειάζεται στο βιογραφικό μας να είναι η πλήρης βιογραφία μας. Πρέπει να παρουσιάζουμε τα ποιο σημαντικά βήματα της επαγγελματικής μας πορείας άλλα και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης. Το βιογραφικό πρέπει να είναι το πολύ 2 σελίδες.
  5. Αισθητική. Ναι σωστά η 1η εικόνα είναι η ποιο σημαντική. Άρα θα πρέπει να επιμεληθούμε και να χρησιμοποιήσουμε ένα σύγχρονο template .
  6. Ψευδείς πληροφορίες. Δεν θα πρέπει να αναγράφουμε στο βιογραφικό μας ψευδείς πληροφορίες. Ειδικά τίτλοι σπουδών που ενδέχεται να μας ζητηθούν από τον εργοδότη άλλα και επαγγελματική εμπειρία που είναι εύκολο να διασταυρωθεί.
  7. Προσεγμένο προσωπικό e-mail.Θα πρέπει να δώσουμε ένα σοβαρό προφίλ στον υποψήφιο εργοδότη. Σε αυτό θα συμβάλει θετικά ακόμα και ένα σοβαρό προσωπικό e-mail.Σίγουρα e-mail της μορφής [email protected] δεν θα βοηθήσουν.
  8. Στόχευση θέσης εργασίας. Ένα βιογραφικό σημείωμα καλό θα είναι να αναφέρεται σε ποια θέση εργασίας θέλουμε να κλείσουμε. Συνήθως το γράφουμε σε ένα πεδίο με την ένδειξη “Επιθυμητή θέση εργασίας”.
  9. Φωτογραφία . Δεν είναι απαραίτητο στο βιογραφικό να έχουμε φωτογραφία μας αλλά είναι καλό να προσθέσουμε για να έχει και ο υποψήφιος εργοδότης μια ιδέα με ποιον ομιλεί. Μην κάνουμε το λάθος και βάλουμε όμως φωτογραφία από τις καλοκαιρινές μας διακοπές
  10. Πληροφορίες επικοινωνίας. Δεν χρειάζεται να βάλουμε πέρα το κινητό τηλέφωνο μας, το e-mail μας και την διεύθυνση μας κάτι επιπλέον. Δεν θα λειτουργήσει θετικά αν βάλουμε 3 κινητά,skype, facebook κλπ.

Καλές αναζητήσεις σε όλους. Αν χρειάζεστε κάποια διευκρίνηση η βοήθεια μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο [email protected] ή στην φόρμα επικοινωνίας.

Σας Αρεσει το αρθρο?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Σχετικά Άρθρα

άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Πώς βγάζω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος

Η ημέρα που θα αποκτήσεις το πτυχίο σου πλησιάζει και η ανυπομονησία για να βγεις στην αναζήτηση εργασίας και να ασκήσεις το επάγγελμα που σπούδασες είναι έντονη. Έχεις ονειρευτεί χιλιάδες φορές, από τότε που πρωτοεισήλθες στο πανεπιστήμιο, τη στιγμή που όλοι θα

Read More »
ΑΣΠΑΙΤΕ

Τι παρέχει η ΑΣΠΑΙΤΕ και τι είναι;

Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, γνωστή ως ΑΣΠΑΙΤΕ, αποτελεί έναν φωτεινό πύργο για την εκπαίδευση στην Ελλάδα. Με την ποικιλία προγραμμάτων σπουδών της, την πρακτική εμπειρία που προσφέρει και τη στοχευμένη υποστήριξη προς τους φοιτητές της, η ΑΣΠΑΙΤΕ διαδραματίζει έναν

Read More »
Διπλωματική εαπ

Διπλωματική Στο ΕΑΠ: Ο Πλήρης Οδηγός για την Επιτυχία

Table of Contents Εισαγωγή Η διπλωματική εργασία αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της ακαδημαϊκής πορείας και αποτελεί μια πρόκληση που αξίζει να αντιμετωπιστεί με σοβαρότητα και συνέπεια. Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα βασικά βήματα και τις σημαντικές πτυχές που πρέπει να ληφθούν

Read More »
πτυχιακή στα αγγλικά

Γιατί να Γράψετε την Πτυχιακή Εργασία σας στα Αγγλικά.

Table of Contents Εισαγωγή Η συγγραφή μιας πτυχιακής εργασίας είναι μια σημαντική και πολύτιμη εμπειρία για κάθε φοιτητή. Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σπουδών, η πτυχιακή εργασία αποτελεί συχνά το κύριο μέρος του ακαδημαϊκού προγράμματος και απαιτεί σημαντικό χρόνο, προσπάθεια και αφοσίωση.

Read More »
Διπλωματική

Τι είναι η διπλωματική εργασία & γιατί είναι σημαντική

Ένα από τα καθήκοντα των φοιτητών σε μια εκπαιδευτική ιδρυματική μονάδα είναι η σύνταξη της διπλωματικής εργασίας προ της ολοκλήρωσης του τελευταίου εξαμήνου των σπουδών τους. Ωστόσο, πολλοί πρωτοετείς φοιτητές δεν γνωρίζουν επαρκώς πληροφορίες σχετικά με αυτήν. Εάν ανήκεις σε αυτήν την

Read More »
skyscanner

Skyscanner

Γιατί να την επιλέξετε και τι είναι; Αν εξαντλήθηκες από το συνεχές ψάξιμο για προσιτά αεροπορικά εισιτήρια χωρίς αποτέλεσμα, ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις έναν ευκολότερο τρόπο περιηγήσεων στον κόσμο των πτήσεων. Θέλεις να βρίσκεις ανέμελα τις καλύτερες προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια;

Read More »